miércoles, 5 de julio de 2017

5 de juliol 2017

No sé si prefereixo haver de dormir amb la finestra oberta per no desfer-me com un gelat o despertar-me pel soroll de les obres després de dormir menys de 6 hores. Haurem de fer alguna cosa per aquesta propera nit.

De moment, dutxa i esmorzar per anar a passejar per Bergen.

A la sortida de l'hotel ens topem amb l'encarregada i li comentem els problemes que hem tingut amb els dormitoris i després de demanar-nos disculpes una i mil vegades ens ofereix la possibilitat de canviar-nos a la suit. Podem sortir tranquilament a veure la ciutat que ells s'encarregaràn de portar-nos les coses cap a l'habitació 201.

Perfecte! A veure si aquesta nit hi ha a més sort!

Bergen és la segona ciutat més gran de Noruega amb quasi 300.000 habitants dels quals un 10% son estudiants que venen a treballar durant els mesos d'estiu.

Una de les zones més conegudes i on es concentren la majoría de visitanets és al voltant del port, aquí els carrers i les casetes (ara convertides en restaurants i botigues de souvenirs) semblen sortides d'un conte.


A l'entrada del port es poden veure els vaixells ancorats tot esperant per sortir a navegar pels fiords, ja que aquest és el punt de partida i arribada de la majoría de creuers.


Una de les atraccions turístiques més famoses i que surt també d'aquí mateix és el funicular Fløibanen. Des de ple centre de la ciutat, escala per la vessant del mont Fløyen fins a més de 300 metres, oferint pel camí unes vistes impressionants, que culminen amb una panoràmica de tota la ciutat sobre el mar. 


L'hotel el tenim al costat del parc on hi ha el llac amb la font, estem bastant cèntrics i a un preu raonable comparat amb el dels allotjaments del costat del port.


De baixada ens entra la gana i, com no, haurem de tastar alguna delicatessen del mercat del peix, un dels més visitats de Noruega situat a l'aire lliure. Ven bàsicament marisc i hi ha alguna parada de fruita i conserves.


Un cop dins, em sento com si estigués en un zoco al Marroc on tothom intenta cridar-te l'atenció dient paraules en el teu idioma.


Aquí tornem a sentir parlar el català després de molts díes. Escolto a una noia que comenta que s'ha de prendre vitamines perquè a l'hivern no veuen ni un raig de sol i el metge li ho ha recomanat. Un altre ens explica que els lloguers bàsics no baixen de 700€ i que al final de la temporada els regalen el peix que no s'ha venut i que torna carregada cap a Cubelles.


Ens aturem en una parada amb el segell de Tax Free, això vol dir que tot el que comprem per portar cap a casa que passi de les 315 Corones (uns 33€) en podem reclamar l'IVA que se'ns abonarà a l'aeroport. Aquí coneixem a l'Omar, un noi català que ens deixa tastar infinitat de coses, salmó salvatge, balena, anguila fumada... vaja, que quasi sortim dinats!

També aconseguim que en JC tasti el salmó fumat i reconegui que no està malament. S'està fent gran el xicot...

Aquí mateix demanem el dinar i cap a taula! Després ja veurem la clatellada amb el preu.


Musclos, potes de cranc reial, ostres i, com no, salmó salvatge fumat.


Reconec que em poso les botes amb ell. El seu sabor és diferent, més mantecós, saborós i no et deixa les mans amb aquell olor tant característic que no et treus ni a la de tres.


Només m'ha faltat un bon vinet blanc per acabar d'arrodonir el dinar.

Ja tips seguim passejant ara cap al Bryggen, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1979.
És un barri històric, situat al moll on s'assenta la ciutat amb unes cases amb les façanes de colors i totes iguals. Em recorden una mica a les Painted Ladies de San Francisco.


Al seu darrera hi formen uns carrerons de fusta i ens hi endinsem a investigar.

Sembla que en qualsevol lloc hi pugui apareixer un cowboy del Far West Americà.


El passeig de camí cap a l'hotel ens fa passar pel parc del llac que us ensenyava i... la que tenen aquí liada és bona!

Hi ha un concert gratuït i això està a tope.


Sembla que encara queda molt per començar i no ens quedem, no coneixem al grup, estem cansats i tenim curiositat per saber com serà el tercer dormitori que ens assignen.

Perquè no s'haurà espatllat abans la calefacció?


Bona nit i fins demà!

3 comentarios:

  1. Apa, queixar-ye de només dormir 6 hores, però si això és el dormo jo cada dia, hahahahaha

    Però al final us ha sortit bé l'habitació nova es veu molt bé.

    Ramon i Lluïsa

    ResponderEliminar
  2. ¡Menudo pedazo de suite! Marisco para comer, una suite para dormir.. ¿ha pasado algo y los atontados que nos quedamos en casa no nos gemos enterado?

    ResponderEliminar
  3. Tot això també ho ha menjat el JC? No m'ho crec!!!! Je je... amb aquest salmó com disfrutaria el Lluis....

    I quina habitació!!!!!! Al final ha valgut la pena 😝

    ResponderEliminar